WoonSchuur

LOCATIE

 

Rien (Friesland

PROGRAMMA    wonen/atelier
OPGAVE transformatie
STATUS opgeleverd, afbouw door opdrachtgever zelf
OMVANG

240m2

(+300m2 in ‘schuur’)

 

De bestaande agrarische schuur in Rien is getransformeerd tot WoonSchuur.

Voor het concept is uitgegaan van een ‘doos-in-doos-constructie’ waarbij het huis letterlijk in de schuur wordt gebouwd.

De bestaande schuur dient als wind-en waterdichte ‘regenjas’ waarin een zelfstandig geïsoleerd woonvolume wordt geplaatst. Het woonvolume functioneert als een ‘traditionele’ woning en voldoet aan de geldende regelgeving en installatie eisen. De schuur is een multifunctionele ruimte die dienst doet als overdekte wintertuin met planten, hobbyruimten, entree en bergruimte.De gevel van de schuur is geheel vernieuwd en bekleed met verticale houten delen. Het dak is voorzien van nieuwe Eternit golfplaten met translucente platen voor extra daglichttoetreding. Ter plaatse van de wintertuin is zowel in de gevel als het dak een kas-constructie geplaatst, waarin elektrische dakramen en schuifdeuren zijn opgenomen. Nokventilatie zorgt ervoor dat overtollige warmte in de zomer wordt afgevoerd. In de kopgevels van de schuur is het woonvolume zichtbaar met twee grote aluminium schuifpuien. In de kopgevels zorgen houten schermen voor de nodige zonwering en privacy.

 

zie ook:

www.dewoonschuur.nl

blog opdrachtgever

foto's van opdrachtgever

 

 

 

 

GERELATEERDE PROJECTEN > TERUG NAAR OVERZICHT