Dakopbouw

LOCATIE   Hoek van Holland
PROGRAMMA    wonen
OPGAVE   uitbreiding woonhuis
STATUS   realisatie 2012
OMVANG   60m2
ONTWERP   Weeber architecten i.s.m. Studio for new realities

 

De bestaande woning wordt vergroot met een opbouw op het dak. De dakkappel ter plaatse van de trapopgang is opgenomen in het dakvolume in plaats van deze er ‘los’ tegenaan te plakken.

De ‘geïntegreerde dakkapel’ levert voor de woning een enorme kwaliteits-

verbetering op en maakt het mogelijk een volwaardige, kwalitatieve verdieping toe te voegen. Het volledige dakvlak inclusief zijgevels en geknikte vlakken zijn uitgevoerd met dakpannen.

De hoeken zijn afgewerkt met gesneden pannen. De kopgevels zijn voorzien van een houten gevelbekleding en blanke kozijnen. De achtergevel is verder terug geplaatst zodat een overdekte buitenruimte ontstaat met uitzicht op de waterweg. Het gehele interieur; de wanden, de constructie en het dak zijn uitgevoerd met hout om een andere sfeer en beleving te creëren (vakantiegevoel). In de open ruimte is een slaapkamer gecreëerd met een losstaand bad.

In de zone van de trap, is over de gehele lengte een houten kast gemaakt met hierin kledingkasten, douche en wastafel.