Boslantaarn

LOCATIE

 

Bergen

PROGRAMMA    retraite  
OPGAVE   bijgebouw / interieur
STATUS  

ontwerp eind 2012

OMVANG  

5mx5mx5m (35m2, dakterras 25m2)

 

De Boslantaarn, een van de grond opgetilde kubus van 5mx5mx5m, tussen de grove dennen. Een retraite, een rustige afgezonderde plek waar men zich kan terugtrekken om te ontspannen. De inrichting van de Boslantaarn gaat uit van een continue rondgang waaraan verschillende plekken zijn gelegen met ieder een ander zicht op het kavel en de omgeving. De Boslantaarn heeft een verdiept dakterras, zittend is er enkel zicht op de boomkruinen en de lucht.

De Boslantaarn wordt uitgevoerd met een houten gevelbekleding. De ramen zijn verborgen achter de gevelbekleding om de Boslantaarn een ingetogen karakter te geven. S’avonds krijgt de boslantaarn een andere gedaante doordat het licht tussen de houten latten naar buiten schijnt.