Uitbreiding woonhuis

LOCATIE Bergen
PROGRAMMA

wonen

OPGAVE    verbouwing
STATUS principeverzoek gemeente

 

Op de begane grond wordt het woonhuis voorzien van een uitbreiding voor een nieuwe keuken. De bestaande ramen in de zijgevel komen te vervallen en vormen de doorgangen naar de nieuwe keuken. De uitbreiding is zo vormgegeven dat deze één geheel vormt met het hoofdvolume. De prominente daklijn van het bestaande woonhuis is doorgezet en in de gevel worden witte kozijnen toegepast.

 

Het is belangrijk dat de driedeling (zonering) van het huis namelijk voorste deel (met schuine kap), tussendeel (entreezone) en achterste deel (de televisiekamer) als afzonderlijke delen zichtbaar blijven. De entreezone fungeert als intermediair tussen de twee delen van het huis.

 

Op de begane grond wordt de woning aan de westzijde uitgebreid zodat een extra werkplek/slaapkamer wordt gecreëerd. Er wordt een nieuwe trapopgang naar de bovenverdieping gecreëerd, een grote vrij indeelbare ruimte. Via de rondloop worden diverse functies ontsloten; slaapkamer, badkamer en/of werkruimte. De uitbreiding wordt bovenop de bestaande dak(randen) geplaatst. De uitbreiding wordt zelf ook afgesloten met een (zelfde) dakrand (zonder overstek). In de gevel worden hout latten toegepast. Ook worden er, te openen, houten schermen toegepast die tussen de twee dakranden worden geklemd.

 

foto's:

Weeber architecten

Lykke Foged

GERELATEERDE PROJECTEN > TERUG NAAR OVERZICHT